May 25, 2010

Bas, Pemandu dan Penumpang


Ada dua artikel minggu ini yang agak menarik perhatian aku. Pertamanya tentang penderitaan wanita bernama Salma, 40an yang telah mendirikan rumahtangga selama lebih 24 tahun bersama-sama seorang pemandu bas di KL apabila suaminya beralih arah terhadap perempuan dari seberang. Menurut MyMetro awekz seberang sanggup menggoda suami2 orang untuk mendapat kemewahan yang diidamkan (huhu pemandu bas, kemewahan diidamkan..tak ke terlalu beda tu? Tu yang menarik perhatian aku tu baca artikel ni..)

Anyway, kata Salma lagi dia tidak sedap hati apabila melihat leher suaminya penuh dengan gigitan cinta seolah-olah lelaki itu sudah melakukan hubungan seks dengan gadis seberang itu.

Baca seterusnya di sini


Kisah kedua yang tidak kurang menariknya tentang pemandu bas jugak tetapi kali ini penumpang bas yang buat kecoh, tak sabar-sabar nak pandu bas sendiri. Lesen baru dapat tu pun ciput je (new CWC members of MIC). Tu pun bapak yang kasi. Menurut kata S. Vell Paari (S tu kata RPK – SAINT, ada yang kata Sujatha!) ni bapak dia tak pernah dapat jadi drebar asik jadi kelengdan bas aje. Sekali sekala nak jugak bapak dia tunjuk terer cam bawak Bas Mini Wilayah dulu. Waktu tu syok jugak drebar BMW ni buat lane sendiri ataupun naik atas divider.

Jadi dia pun salahkan lah drebar bas disebabkan ketidaksamarataan tersebut. Yang aku kesian tu si Mohan la. Belum lepas penangan si Mugilan terpaksa pulak jengah si Paari ni. Pening woi jadi Ketua Pemuda.

Baca jugak di sini


P/s – GAS (Gerakan Anti Samy Vellu or Gerakan Angkara Subra?) Aku suka baca GAP!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...