January 26, 2010

Aduka Taruna si Semerah Padi

Penulis blog hina Almarhum Sultan Johor direman 4 hari

26/01/2010 2:19pm – Utusan Online
Oleh WAN NORHAYATI WAN ALIAS

KUALA LUMPUR 26 Jan. – Penulis blog yang didakwa menghina Almarhum Sultan Johor telah direman selama empat hari bermula hari ini untuk siasatan mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Koh Hong Sun ketika mengesahkan perkara itu berkata, suspek akan dibawa ke ibu negara untuk siasatan - Utusan

----------------------------------

Cakap siang pandang-pandang, cakap malam dalam kelambu je bang oii...Tu la lain kali jangan berani sangat tulis merapu dalam blog. Tak pasal-pasal kena reman. Esok ada orang sakit hati kasi liwat mamat tu masa dalam lokap, dah naik turun mahkamah cam Seipoi lak nanti. Tak ke problem tu namanya...Nama sedap cam nama member aku Ahadi Taruna. Tapi biadap tahap maksimum.

Aku cari-cari jugak kalo ada non Malays yang nak jadi Jebat moden buat komen-komen ’membina’ di blog. Alih-alih nama si Melayu ni jugak yang naik. Apa lagi memanda menteri HeShame, kasi la ISA ke, guna mana-mana enakmen yang sesuai untuk mamat ni. Opps lupa memanda punya keris udah masuk muzium ye? *grin* Dimuziumkan lepas memanda angkat masa perhimpunan Agung dulu...(Tsu Koon mintak tolong tengok sikit KPI memanda ni, kalo x achieve tukar je...)

Kepada KDN cepat-cepatlah bertindak. Jangan nanti golongan marhaen bertindak diluar batasan sebab banyak kes-kes yang melibatkan orang Melayu, Raja-Raja Melayu dan Agama Islam masih belum ada penyelesaian. Kalau kes budak Aswara buat ugutan dalam Facebook tu cepat pulak bertindaknya. Kes Sultan Perak, Kalimah Allah, Namawee sonyap yo... Dengan tiadanya tindakan pantas dari KDN golongan-golongan pencetus provokasi ni akan bertindak lebih liar di masa hadapan...Eeee gerem nih!

Tapi tuanku Sultan johor yang baru mintak berilah muka pada budak-budak hingusan ni nak posting blog. Budak-budak macam Aduka Taruna ni wajar diajar dan dididik bukan saja cemana cara nak menulis tapi juga cara nak berkomunikasi (horizontal) dengan sesama manusia. Datuk Noh Gadot juga mintak tolong tengok-tengokkan komunikasi Lateral i.e. berdasarkan pandangan Aduka Taruna mengenai mazhab dan ulamak seperti di link http://adukataruna.blogspot.com/2009/09/sembang-mazhab.html

Kepada Khairul Nizam aka Aduka Taruna...tutuplah blog tu buat sementara waktu. Ke lari luar negara ke cam RPK lepas tu sambil peluk pompuan omputih hentam la balik kerajaan, ulamak, umarak...Terlajak kereta lumbu bole kasi tarik, terlajar perkataan padahnya ada buruk....Karam Singh melapurkan!!

Alternative Views! Mengucapkan takziah kepada keluarga Almarhum Sultan Iskandar. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh baginda. Al Fatihah.


2 comments:

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

Capri said...

Thank you...sila jengah lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...